سلکتور گیربکس

1
(2)

سلکتور گیربکس نیز کار تعویض دنده های خودرو به وسیله آن انجام می‌شود. سلکتور بر روی گیربکس نیز نصب شده و به وسیله؛ سیم کشی به کامپیوتر جعبه دنده متصل شده و با آن نیز ارتباط دارد.

در ادامه این مقاله نیز در رابطه با خود سلکتور گیربکس، تنظیم آن، اهمیت تنظیم نمودن آن و… نیز با شما صحبت خواهیم نمود. ادامه مقاله را همراه ما باشید.

سلکتور گیربکس

سلکتور گیربکس به معنای انتخاب دنده است. این قطعه در جعبه دنده خودرو نیز به کاربر خودرو این قابلیت را میدهد که؛ چرخ دنده های خودرو رو نسبت به نیاز خود هنگام رانندگی نیز، تغییر دهد. و دنده های خودرو رو به بالا یا پایین خودرو نیز پایین یا بالا کند. سلکتور باید دنده ها را پشت آمپر نمایش داده و؛ چراغ دنده های عقب را روشن نمایید. در خودروهایی که گیربکس آن نیز  اتوماتیک است؛ اطلاعات مورد نیاز از قبل وارد کامپیوتر شده و سپس، با تنظیم گاز و ترمز اتومبیل نیز ماشین به صورت اتومات عمل تعویض دنده را صورت میدهد.سلکتور گیربکس

اهمیت تنظیم سلکتور گیربکس

تنظیم بودن سلکتور گیربکس خودرو بر عملکرد گیربکس خودرو نیز، تاثیر مستقیم نیز دارد. سکلتور خودرو را خودتان هم میتوانید تنظیم نمایید اما؛ اگر این کار را به یک تعمیرکار متخصص یا؛ تعمیرگاه معتبر نیز بسپارید بسیار بهتر خواهد بود. زیرا این کار بسیار تخصصی بوده و نیاز دارد که، حتمی یک متخصص تعمیر گیربکس نیز به آن دست ببرد.

مطالعه کنید درباره‌  علت روغن ریزی گیربکس

اگر یک سلکتور دچار عیب و ایراد شده باشد؛ چراغ دنده عقب آن روشن نخواهد شد. البته این اتفاق میتواند به دلیل مشکل سیم کشی آن هم باشد. در صورتی که سیم کشی با ایراد مواجه نشده بود باید ایراد را در سلکتور نیز جست‌وجو نمایید. اگر سلکتور ایراد پیدا کرده باشد؛ حالت دنده ها روی نمایشگر نیز نشان داده نخواهد شد و اطلاعات لازم نیز در کامپیوتر ارسال نشده و عملکرد خودرو نیز از این حیث تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

تنظیم نبود سلکتور

گرچه تنظیم نبودن سلکتور نیز منجر به اختلال در ارسال اطلاعات به کامپیوتر خودرو نیز شده؛ بنابراین دستورهای لازم به گیربکس خودرو نخواهد رسید. در نتیجه آن دنده ها به درستی عمل نخواهند کرد.

شما اگر میخواهید خودتان کار تنظیم سلکتور را انجام دهید باید، این ابزار دو داشته و به مراحل زیر نیز مراجعه نمایید.

ابزارهای مورد نیاز برای تنظیم سلکتور
  • اهم متری مجهز به بوق
  • 2متر سیم نازک
  • آچار ستاره‌ایی(تفنگی)
  • 2سر سیم تختسلکتور گیربکس
مراحل تنظیم سلکتور
  1. در موتور رو باز کرده
  2. هواکش را از محل خود بردارید.
  3. خودرو را خلاص کرده (ان) گذاشته و سویئچ را باز کنید.
  4. دسته سیم هایی نیز از یک قطعه پلاستیکی نیز خارج شده است. این سیم توسط پیچ هایی به گیربکس نیز وصل شده اند. که با چرخاندن سلکتور نیز به سمتین عقب و جلو حرکت خواهند کرد.
  5. روی گیربکس خودروی شما یک مفصل از متریال برنج نیز موجود است که؛ در وسط آن یک حفره به شکل مربع نیز وجود دارد. این مفصل باید سرجای خود ثابت مانده؛ و بدون حرکت کردن مفصل نیز تا سلکتور با قدرت کم به جلو و عقب نیز برود.
  6. در اینجا یک سر سیم تخت را به رشته سیم‌ها و یک سردیگر را به اهم متر متصل کنید.
  7. حال 2 سر سیم ها را به دکمه های برقی(پین) متصل نمایید.
  8. اهم مترتان را فعال کرده و بوق آن را روشن نمایید.
  9. سلکتور را باید تا نزدیک 2 میل بچرخانید تا اهم متر شما نیز صدای بوق بدهد.
  10. آن قسمت از اهم متر را که بوق زده را روی سلکتور نیز علامت بزنید.
  11. سلکتور را تکان داده تا صدای بوق قطع شده و سپس محل قطع شدگی بوق را علامت گذاری کنید.
  12. بین این دوعلامت که روی سلکتور توسط شما مشخص شده نیز منطقه درست سلکتور خواهد بود.
  13. در اینجا باید پیچ ها را ببندید
  14. بعد از اینکه پیچ ها رو بستید باید صدای بوق را روی اهم متر خود را در دنده خلاص(ان) نیز بشنوید.
  15. اگر بعد از بستن پیچ‌ها رو اهم متر صدای بوق را روی اهم متر نیز شنیدید بدانید که سلکتور دچار اشکال است. وباید مورد تعمیر ویا تعویض نیز قرار بگیرد.
  16. در بخش آخر نیز شما باید کابل‌ها رو تنظیم نمایید.
  17. در آخر کابل‌ سلکتور یک سیم نارنجی نیز بوده که توسط یک سیم زردرنگ یا رنگ کرم نیز بسته شده است.
  18. بخش نارنجی رو بالا برده
  19. مراقب مفصل ها نیز باشید که تکان نخورده و سپس حالت خلاص(ان) نیز باشد.
  20. کلید نارنجی رو به سمت پایین نیز فشار داده
  21. و کاور کرم رنگ را حرکت دهید تا قفل شود
  22. کابل به این وسیله نیز تنظیم خواهد شد.
مطالعه کنید درباره‌  علائم خرابی جلوبندی سوزوکی

دلایل خرابی سلکتور

مهمترین دلیل خرابی سلکتور نیز آب است. که در صورتی که مقداری آب روی سکلتور نیز بپاشد؛ باعث تخلخل در عملکرد آن خواهد شد. اگر پیچ هواگیری که واقع در نزدیکی سلکتور قرار دارد به درستی بسته نشود؛ احتمال دارد که آب برروی سلکتور پاشیده؛ و منجرب به خرابی آن شود. نکته دیگر که باید به آن توجه داشته باشید آن است که، هنگام شستوشوی خودرو آب برروی سلکتور نیز ریخته نشود. در صورتی که آب ریخته شد حتمی آن را؛ به وسیله پمپ باد نیز خشک نمایید.تنظیم سلکتور

سخن آخر

دوستان عزیز تا اینجای مقاله نیز با شما درمورد دلایل خرابی سلکتور، خود سلکتور، نحوه تنظیم آن و… نیز باهم صحبت کرده‌ایم. در صورت که سلکتور نیاز به تعمیر داشته باشد؛ با توجه به راهنمایی‌هایی در قسمت بالاتر نیز به شما کردیم خودتان هم میتوانید این کار را انجام دهید. اما برای این کار بهتر است که؛ خودرو خود را به یک تعمیرکار یا تعمیرگاه معتبر مانند تعمیرگاه تخصصی تعمیر سوزوکی کاظم نیز بسپارید.

همچنین شما میتوانید دیگر خدمات ما را در اینجا نیز مطالعه نمایید.

دوستان عزیز خیلی ممنون که تا انتهای مقاله همراه ما بودید. لطفا نظرها و پیشنهادهای خود را در قسمت کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: صفحات وب

چه قدر به این محتوا علاقه داشتید؟

امتیاز خودتان را ثبت کنید

میانگین امتیازدهی: 1 / 5. تعداد ثبت امتیاز: 2

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *