ترانسفر گیربکس

ترانسفر گیربکس


2.7
(3)

ترانسفر گیربکس چیست؟

از گذشته کمپانی ها خودرو های خود را مجهز به قابلیت چهار چرخ متحرک میکردند. در این خودروها که اصطلاحا 4WD نامیده میشوند راننده میتواند نیروی انتقالی موتور را در چند حالت به چرخ ها منتقل کند،مثلا به هر چهار چرخ،یا دو چرخ جلو ویا دو چرخ عقب.برای این کار نیاز به یک قطعه ای است که بتواند نیرو را از گیربکس گرفته و با توجه به تنظیماتی که راننده به آن میدهد آنرا بین چرخ ها تقسیم کند. این قطعه ترانسفر گیربکس نام دارد. ترانسفر بین گیربکس و دیفرانسیل ها قرار میگیرد.

"<yoastmark

در خودرو های دنده دستی 4WD معمولا راننده میتواند به کمک یک اهرم دستی مشابه اهرم دنده به ترانسفر حالت دهد. اما در خودرو های دنده اتوماتیک دیگر شاهد اهرم دستی برای تغییر حالت نیستیم، بلکه این قطعه در خودرو های اتومات بصورت روغنی تعبیه شده.

نحوه عملکرد ترانسفر

در غالب خودروها عمل انتقال قدرت به صورت یک پارچه و طبق یک الگو عمل میکند. ولی در خودروهای چهارچرخ متحرک سیستمی به نام گیربکس کمکی یا ترانسفر کیس این کار رو انجام میدهد. تا توان و گشتاور تولید شده به همه محورها و چرخ ها نیز منتقل شود.

زمانی که خودروهایی با 2 دیفرانسیل به بازار آمدند نیاز به به سیستم کمکی بود تا بتواند نیرو را به چرخ ها منتقل کند. تا توان تولیدی از پیشرانه هم به محور اصلی و هم به محور دوم نیز منتقل شود. این قطعه به صورت جعبه دنده دوم طراحی شد تا بتواند به بهترین شکل ممکن وظیفه خود را انجام دهد.

مطالعه کنید درباره‌  تعمیر گیربکس اتوماتیک

جانمایی گیربکس دوم

گیربکس کمکی دقیقا بعد گیربکس اصلی بوده و جدا از انتقال قدرت به تمام چرخ ها ایجاد تغییر در دور خروجی گیربکس و بالا رفتن گشتاور خروجی و انتقالی به سوی چرخ ها است.

این گیربکس در خودروهایی وجود دارد که دارای دو یا سه دیفرانسیل است.

ترانسفر های جدید توسط کلید چند حالته ای که در داخل کابین است تغییر پذیر هستند. منظور از روغنی بودن این است که این قطعه با فشار و قدرت روغن کار خود را انجام میدهد. این قطعه خود دارای یک پمپ روغن میباشد. این پمپ با فشار روغن حالت ها را تعویض میکند.

حالت های گیربکس دوم ترانسفر

ترانسفر دارای چهار حالت است. که به شرایط عادی اختصاص داشته و به دوچرخ سبک شناخته شده است. حالت اچ در 2حالت شرایط معمولی جاده نیز کارکرد دارد.

4 وضعیت دیگر حالت اچ زمانی به کار میروند که جاده گلی لغزنده ویا برفی بوده باشد که فقط قدرت بدون تغییر به در گشتاورد و دور منتقل میشود. که این حالت چهارچرخ سبک گفته میشود.

در حالت ال زمانی به کار میرود که دور خروجی در حال کاهش بوده و ما میخواهیم از موتور بیشترین راندمان کاری را داشته باشیم و از همه وضعیت گیربکس افزایش گشتاور خواهند داشت.

این وضعیت زمانی کاربرد دارد که ما در شرایط جاده ایی ناهمواری همچون برفی شیب روبه بالا یا پایین و گل گیر کرده باشیم.

در صورت تمایل میتوانید به مقالات زیر هم مراجعه کنید.

انواع انتقال قدرت

انتقال قدرت به دو حالت قابلیت انجام شدن دارد؛ حالت اول ارتباط دنده‌های داخل گیربکس به صورت چرخ دنده و دنده است و یا با کمک زنجیر قابل انجام است.

مطالعه کنید درباره‌  گیربکس اتوماتیک چگونه کار میکند؟

که انتقال قدرت در روش دوم با اینکه سخت تر است اما استهلاک پایین تری نیز دارد.

اتصال گیربکس اصلی با گیربکس دوم

گیربکس اصلی به 2 طریق به گیرکس دوم وصل میشود. روش اول زمانی که فاصله محوری و طولی کم باشد به صورت مستقیم نیز اتصال صورت میگیرد. ولی در خودروهای دارای طول زیاد این کار به وسیله یک کاردان نیز صورت میگیرد. که در این حالت به دلیل وجود این میله انجام تعمیرات و عیب یابی به راحتی صورت میگیرد. اما این کاردادن فضای زیادی را اشغال میکند.

اتصال با کاردان در همه خودروهای سواری نیز مشاهده نمیشود. و مخصوص خودروهای خاص است.

روش های روان کاری ترانسفر

برای گیربکس‌های دستی از روغن واسکازین نیز بهره گرفته می‌شود. در بعضی گونه‌های دیگر از گیربکس از روغن هیدرولیک استفاده می‌شود. که این گیربکس‌ها معمولان از نحوه انتقال نیرو به صورت زنجیری نیز بهره میگیرند.

البته این را هم باید ذکر کنم که برای انجام روانکاری زنجیره های همیشه از هیدرولیک استفاده نشده و گاهی از روغن واسکازین بهره گیری نیز میشود.

واسکازین در افزایش طول عمر گیربکس دوم موثر تر از روغن هیدرولیک است. چون معمولان لقی و نشتی در این قطعه بیشتر رخ میدهد. و حساسیت این قعطه نسبت به قبل کمتر میشود. گیربکس کمکی در غالب کراس اوورها با روغن هیدرولیک نیز مورد روان کاری قرار میگیرد.

دوستان عزیز خیلی ممنون که تا انتهای مقاله همراه ما بودید لطفا نظرهای خود را در قسمت کامنت ها به اشتراک بگذارید.

میل گاردن سوزوکی ویتارا  تعمیر موتور سوزوکی ویتارا

مطالعه کنید درباره‌  گیربکس AMT چیست و چرا از آن استفاده میشود؟

آدرس

اتوبان همت غرب ،جنب پمپ بنزین کن ، تعمیرگاه تخصصی سوزوکی

شماره تماس

09126394988

ایمیل ما

info@kaazem.com

چه قدر به این محتوا علاقه داشتید؟

امتیاز خودتان را ثبت کنید

میانگین امتیازدهی: 2.7 / 5. تعداد ثبت امتیاز: 3

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 6 میانگین: 3.8]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *